About

The Black Veins is een band die rockmuziek maakt met invloeden uit de blueswereld. Het trio speelt sinds 2014 door het hele land en weet op te vallen met een energiek, herkenbaar en rauw geluid dat doet denken aan Jack White, Triggerfinger en Iggy Pop. Met het uitbrengen van de Single ‘Sky Above Me’ werd in november het startschot gegeven van een periode waarin de The Black Veins volop airplay en media-aandacht kreeg. Zo werd de band uitgeroepen tot ‘3voor12 Selecteert Act’ en was er een preview van het album te beluisteren op de Luisterpaal.

The Black Veins heeft 2015 groots afgesloten door het titelloze debuutalbum te presenteren op de eerste editie van het eigen New Waves Festival op de Pier in Scheveningen. Ook in het nieuwe jaar blijft de Haagse formatie in beweging: The Black Veins start 2016 met een album-tour en speelt onder meer in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag.

The Black Veins bestaat uit Lesley Warendorff (zang/gitaar), Josine van der Splinter (bas) en Benjamin Lampe (drums).

 

De pers over The Black Veins:

“Een goedgevuld Paardcafé wordt geconfronteerd met een hard en knap staaltje eigentijds rockwerk. Dit power trio bewijst dat je geen zes gitaren nodig hebt om een nummer neer te zetten.” – 3voor12 Den Haag

Over het debuutoptreden in het Paard Café. “Het drietal gaat volledig in de rock op die af en toe wat psychotisch aandoet. Veel catchy elementen en een dosis instrumentaal en vocaal geweld.” – 3voor12 Den Haag

Over het optreden op Kaderock. “Deze 3-mans formatie (met een bassiste) heeft ons positief verrast. Ze beloofden explosieve zanglijnen, pakkende gitaarriffs, vuige baslijnen en stevige drumpartijen vol vuur en verrassingen, dit werd volledig waargemaakt!” – Maxazine.nl over het optreden op het Eendrachtsfestival.